sâmbătă, 29 august 2009


Anul trecut am avut ocazia sa vizitez o mica parte din Maramuresul istoric, pe la inceputul lui septembrie si mai apoi in decembrie. Am putut sa ma bucur de splendoarea locurilor atat in zile senine de vara tarzie (sau inceput de toamna) cat si iarna. Si totusi nu ma pot decide, cand e mai frumos Maramuresul, iarna sau vara?
Asadar, prima oprire: Mogosa, o statiune turistica foarte populara in apropiere de Baia-Mare. Aici turistii pot sa se racoreasca in Lacul Bodi sau sa se dea cu hidrobicicletele, iar apoi sa urce cu telescaunul pe Varful Mogosa (1246 m), de unde iarna poti sa iti dai drumul pe schiuri pe o partie cu o lungime de 2200 m, si o diferenta de nivel de 520 m. De asemenea sunt si partii pentru incepatori si 2 schilifturi.
Iarna am ajuns si la Cavnic, un orasel la poalele Muntilor Gutai. Aici pasionatii de sporturi de iarna se pot bucura de zapada pe cele 3 partii de schi. In penultima imagine se vede oraselul Cavnic de pe una din partii.
Mai puteti vedea mai jos cateva fotografii cu Muntii Gutai la 1 Decembrie 2008 de Ziua Nationala a Romaniei. Timpul fiind scurt nu am apucat sa ajung la manastirile renumite din zona (Barsana, Rohia, Budesti), si nici la Cimitirul Vesel de la Sapanta, insa sper sa ajung cat mai repede si pe acolo.
Daca vreti sa vedeti locuri din Romania in care inca se mai pastreaza traditiile populare, unde oamenii isi sculpteaza poarta din lemn si se bucura de natura, va recomand Maramuresul istoric.

















0 comentarii:

 

blogger templates | Make Money Online